Veelgestelde vragen

Bestellen

Problemen bij het plaatsen van een bestelling?

Lukt het niet om de bestelling te plaatsen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren op contact@woodho.com of 
bel + 32 3 750 23 09.

Back to top

Bestelling geannuleerd door Woodho?

Een artikel of een bestelling kan om verschillende redenen geannuleerd worden:

  1. Het artikel is toch niet leverbaar;
  2. Woodho bvba heeft uw vooruitbetaling 2 weken na het plaatsen van jouw bestelling nog niet ontvangen. Dit geldt alleen als je de betaalmethode "overschrijving" hebt gekozen;
  3. De besteller woont op een afgelegen locatie of eiland waardoor de werkelijke verzendkosten aangerekend door de koerrierdiensten veel hoger zijn dan initieel aangerekend en niet in verhouding staan tot het verkoopbedrag van de bestelling.

Uiteraard komt voor een geannuleerd artikel de betalingsverplichting te vervallen. Als je al betaald hebt, dan storten we het bedrag zo spoedig mogelijk terug op jouw rekening.

Plaats een nieuwe bestelling om het desbetreffende artikel alsnog te ontvangen of raadpleeg regelmatig onze webwinkel op beschikbaarheid. Als het artikel niet leverbaar is, zijn wij helaas niet in de gelegenheid om je een artikel na te zenden.

Back to top

Hoe kan ik een bestelling annuleren?

Gelieve dadelijk contact op te nemen met onze klantendienst door te mailen naar contact@woodho.com of te bellen naar
+32 3 750 23 09. Indien de bestelling nog niet uitgeleverd is, dan wordt deze door ons geannuleerd.

Indien de bestelling reeds uitgeleverd is, dan kan je als klant bij online inkopen steeds gebruik maken van jouw verzakingsrecht van 14 dagen. Lees hier meer over uw verzakingsrecht in de Algemene Voorwaarden.

Back to top

Kan ik telefonisch bestellen?

Dit kan altijd. Je belt ons op +32 3 750 23 09 of mailt naar contact@woodho.com en wij plaatsen de bestelling voor jou. Betaling kan in dit geval enkel via overschrijving.

Back to top

Waar vind ik informatie over mijn bestellingen en hun status?

Al deze informatie kan je raadplegen onder jouw "Account".

Om jouw account te activeren, kan je bovenaan op de home-pagina van elk van onze webshops (www.houtenspeelgoedplezier.com) klikken op het wit kadertje "Aanmelden" (met slotje).

Er zal dan gevraagd worden naar jouw login gegevens en paswoord. De login is het e-mail adres dat je initieel hebt doorgegeven aan Woodho tijdens het plaatsen van jouw eerste bestelling. Op dat zelfde moment heb je ook het paswoord aangemaakt.

Na het aanmelden kom je automatisch terecht op je persoonlijke profielpagina waar je aan de linkerkant kan klikken op "Mijn orders". Daar vind je nodige informatie over jouw bestellingen en hun status.

Back to top