Veelgestelde vragen

Terugzenden

Kan ik mijn bestelling terugzenden?

Conform de wet op de verkoop op afstand heb je het recht om jouw aankoop te retourneren, zonder opgave van een motief. Het retour zenden moet binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van jouw pakket gebeuren. Het artikel dient in de originele verpakking, onbeschadigd en ongebruikt te worden teruggestuurd naar:

Woodho - retour
Anthonis De Jonghestraat 29
9100 nieuwkerken-Waas
België

Zorg ervoor dat jouw pakket voldoende gefrankeerd is en voeg ook een begeleidende brief met jouw naam, adres, bankrekeningnummer en het bestelnummer van jouw leveringsbon.

Wij zorgen na ontvangst van de goederen zo snel mogelijk voor de uitbetaling van jouw bestelling (exclusief transportkosten). Wettelijk moet dit binnen de 30 kalenderdagen gebeurd zijn.

Opgelet! Dit geldt enkel voor producten die niet op maat van de klant zijn gemaakt en geleverd en voor zover de verpakking van het gehele product intact is.

Back to top

Verkeerd artikel ontvangen. Wat nu?

Controleer altijd of het artikel dat je ontvangt hetzelfde is als dat wat je besteld hebt. Mocht je per ongeluk een ander artikel hebben ontvangen, dan kun je het binnen 7 dagen na ontvangst kosteloos retour sturen. Om te achterhalen waarom je een ander artikel hebt ontvangen, is het belangrijk dat je op de achterkant van de leveringsbon aangeeft wat de reden van retour is en wat het verschil is tussen de twee artikelen.

Wij zenden je dan zo spoedig mogelijk het juiste artikel op.

Het artikel dient in de originele verpakking, onbeschadigd en ongebruikt te worden teruggestuurd naar:

Woodho - Retour
Anthonis De jonghestraat 29
9100 Nieuwkerken-Wass
België 

Je kan uiteraard ook altijd contact opnemen met Woodho bvba per mail (contact@woodho.com) of
per telefoon (+32 3 750 23 09).

Back to top