Veelgestelde vragen

Verzending

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Ja, je kan je bestelling afhalen in het magazijn van Woodho bvba te Nieuwkerken-Waas, België.

Om organisatorische redenen vragen wij om jouw bestelling via de webshop te plaatsen, kies voor optie "afhalen" in de checkout-procedure, en te betalen. Betalen kan onmiddellijk online of via overschrijving. Uiteraard worden er geen verzendkosten aangerekend.

Pas zodra Woodho bvba de betaling heeft ontvangen, wordt jouw bestelling klaargemaakt en geven wij je een seintje als deze klaar staat voor ophaling (zo hoef je niet nodeloos langs te komen).

Opgelet: betalen bij afhaling is niet mogelijk.

Afhalingsmomenten:
Elke werkdag van 8u30 tot 12u en 13u tot 17u.

Adres:
Woodho bvba
Anthonis De Jonghestraat 29
9100 Nieuwkerken-Waas, België 

(Alternatief GPS coordinaat: Grote Baan 58, 9100 Nieuwkerken-Waas, belgië. Dit is een Citroën-garage op de hoek van de Grote Baan en de Anthonis De Jonghestraat. Het magazijn bevindt zich op 300 meter van de Grote Baan.

Back to top

Ik heb gekozen voor afhaling, maar wens dit toch te laten verzenden.

Contacteer ons via contact@woodho.com of bel naar +32 3 750 23 09. Mogelijks dient een extra verzendkost betaald te worden.

Back to top

Naar welke landen verzenden we?

We verzenden je pakje naar volgende landen:

  • België
  • Nederland
  • Luxemburg
  • Frankrijk
  • Duitsland 
Back to top

Wat is de levertermijn?

In België, Nederland en Luxemburg ontvang je jouw pakket in principe 1 werkdag na ontvangst en betaling van uw bestelling vóór 15u.

Voor Frankrijk en Duitsland is dit afhankelijk van de plaats van bestemming. Hoe verder verwijderd van de Benelux, hoe langer het pakket onderweg is. Je kan ervan uitgaan dat het pakket zeker na vier werkdagen op zijn bestemming aankomt (dit ook te rekenen vanaf de dag van ontvangst betaling).

Back to top

Hoeveel zijn de verzendkosten?

Verzending is gratis vanaf:

- € 75 aankoop indien het verzendadres in België, Nederland of Luxemburg ligt.
- € 100 aankoop indien het verzendadres in Frankrijk of Duitsland ligt.

Voor aankoopbedragen die lager zijn dan bovenstaande bedragen, wordt een tarief aangerekend dat afhankelijk is van het land van bestemming:

België: € 2,95
Nederland: € 2,95
Luxemburg: € 2,95
Frankrijk: € 10,99
Duitsland: € 7,99

 

Dit alles onafhankelijk van het volume of gewicht.

Back to top

Hoe gebeurt de levering van meerdere artikelen?

Wanneer je meerdere artikelen in één keer bestelt doen wij ons best om, indien mogelijk, alles tesamen bij jou te laten bezorgen. De levertijd van jouw hele bestelling wordt in dat geval gelijk aan die van het artikel met de langste levertijd.

Back to top

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Nadat jouw bestelling verzonden is, ontvang je een mail van Woodho bvba met daarin de pakketnummer(s) van jouw order. Deze zijn aanklikbaar en zullen je automatisch doorverwijzen naar het online trackingsysteem van DPD (onze gebruikelijke koerierdienst).

Mocht je deze mail reeds verwijderd hebben, dan kan je je nog steeds aanmelden op de webshop om zo via "Mijn orders" op jouw persoonlijke profielpagina de "trackingcodes" op te zoeken. Deze kan je dan gebruiken om in te geven op de webpagina www.dpd.com/tracking.

Back to top

Wat als ik niet thuis ben bij levering?

Geen probleem. Je kan bij jouw bestelling het adres van jouw buren of van het werk invullen. Gaf je toch jouw eigen adres in, maar ben je om de een of andere reden niet thuis? Dan zal de koerrierdienst DPD een kaartje in jouw brievenbus nalaten waardoor je de mogelijkheid hebt een nieuwe datum af te spreken of een ander leveringsadres te kiezen.

Back to top